Ce este celulita? Cauze și metode de tratament

Dacă ai început deja pregătirile pentru ”corpul de vară”, cu siguranță știi că celulita este cel mai mare inamic al acestuia. Situată sub piele sub forma unei acumulări de grăsime (țesut adipos), celulita conferă pielii un aspect inestetic, mai exact așa numitul efect de coajă de portocală.

Celulita este mai frecventă în rândul femeilor, deși aceasta poate afecta deopotrivă și bărbații. În cazul acestora, efectele se văd mai puțin, iar presiunea estetică este mult mai redusă. Celulita poate apărea oricând și este favorizată de o serie de factori, cum ar fi lipsa mișcării fizice, sarcina, consumul de alcool, consumul mare de grăsimi sau dietele neechilibrate, lipsa hidratării sau chiar predispoziția genetică.

Cum știi că ai celulită și cum afli gradul acesteia?


Specialiștii afirmă că celulita se vede cel mai bine pe pielea mai puțin pigmentată (pielea deschisă la culoare). Adevărul este că celulita poate fi de mai multe tipuri și în funcție de tipul de celulită aceasta se poate vedea mai mult sau mai puțin. În oricare dintre situații însă, aspectul inestetic afectează calitatea vieții și adesea scade stima de sine. Celulita apare cu precădere în zona abdomenului și a coapselor, însă aceasta poate apărea de asemenea pe brațe sau posterior.

Pentru a afla dacă ai celulită, tot ce trebuie să faci este să observi felul în care răspunde pielea ta în momentul strângerii acesteia. Apucă cu degetele zona pe care vrei să o verifici și strânge ușor. Dacă ai celulită, vei vedea imediat ”efectul de coajă de portocală”, iar în funcție de tipul acesteia, vei putea observa și alte semne care vor indica tipul de celulită.

Cu siguranță ai încercat remediile uzuale pentru a scăpa de celulită. Scrubbing-ul cu miere, ou sau zaț de cafea, împachetările cu folie alimentară (deosebit de nocive, deoarece produc deshidratarea organismului) sau purtarea corsetelor din neopren, toate aceste acțiuni sunt vehiculate în mediul online ca fiind soluții anti-celulită.


În realitate lupta cu celulita nu e dreaptă câtă vreme nu știi care este inamicul cu care te lupți. Există patru stadii ale evoluției celulitei, iar aceastea diferențiază aspecte distincte la nivelul pielii. De aceea, este important să cunoști tipul de celulită de care suferi, pentru a putea acționa în mod corect spre ameliorarea acesteia. Așadar zațul de cafea, mierea sau neoprenul îți vor crea doar frustrări, în loc să aducă rezultatele dorite, câtă vreme acestea nu acționează asupra tipului de celulită cu care se confruntă corpul tău.

Primul stadiu al celulitei se manifestă la nivelul superficial al pielii. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de celulită edematoasă. Pe măsură ce efectele celulitei sunt mai acute, aceasta poate fi clasificată după cu urmează:

 Celulita adipoasă – este caracterizată prin acumularea în exces a grăsimilor la nivelul pielii.


 Celulita apoasă – este caracterizată prin retenția mare de apă, situație în care pielea nu este elastică, ci are un aspect gelatinos.


 Celulită fibroasăcu apariția nodulilor – nodulii pot fi de mici dimensiuni sau mai mari, iar din cauza formării acestora pielea capătă un aspect neregulat, inestetic, lipsit de fermitate și elasticitate. Acest stadiu al celulitei este vizibil prin straturi subțiri sau mulate de îmbrăcăminte și răspunsul la tratamente corporale poate fi destul de greoi.


La nivel de vizibilitate a celulitei, există patru categorii în care te poți poziționa:

– gradul 0– celulita nu este vizibilă, piele este fermă chiar și la testul strângerii;

– gradul 1– celulita se vede la strângerea pielii cu degetele, dar doar atunci când stai ridicată.

– gradul 2– celulită vizibilă atunci când stai în picioare sau pe scaun (ca urmare a compresiei), dar devine invizibilă când stai întinsă;

– gradul 3– celulită vizibilă indiferent de poziția adoptată.

Cum să scapi de celulită?

Celulita este o afecțiune care afectează calitatea vieții, apariția și dezvoltarea acesteia fiind vizibilă, în special vara. Este nevoie de răbdare pentru a scăpa de celulită, dar și de alegerea corectă a planului de a o elimina.

Este destul de greu să scapi de celulită doar prin sport sau doar cu o dietă alimentară echilibrată. Uneori trebuie să existe un echilibru între acestea, iar în același timp este necesară și adoptarea unui plan de tratament anticelulitic, în funcție de tipul de celulită pe care îl ai.


Adio dietă, bun venit siluetă!


Pentru a avea rezultate optime pe parcursul tratamentului pentru celulită, este recomandat să te hidratezi optim și să faci exerciții fizice în mod regulat. Nu este nevoie să urmezi o dietă sau o cură de slăbire ce presupune înfometare, ci este recomandat să urmărești deficitul caloric normal și adoptarea unuia dintre tratamentele personalizare, în funcție de vârstă și constituție.

Iată care sunt tratamentele potrivite pentru eliminarea celulitei:


Cocktailul frumuseții sau mezoterapia este un proces minim invaziv realizat prin introducerea la nivel mezodormal a unui cocktail de substanțe care ajută la întinderea pielii și la refacerea elasticității acesteia. Substanțele se absorb cu ușurință în piele, în profunzimea acesteia, drept pentru care acest proces este unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva celulitei.

Radiofrecvența medicală Venus Legacy


Venus Legacy este unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva celulitei, cu rol în remodelare corporală. Practic, procesul de reducere a celulitei se face localizat, prin reducerea stratului adipos. Acest tratament funcționează foarte bine în cazul celulitei fibroase, însă prin radiofrecvență nodulii sunt modelați până la estomparea aspectului pielii, pentru ca mai apoi să se poată interveni în vederea reducerii nodulilor prin intermediul masajului.

Radiofrecvența medicală Venus Legacy lucrează foarte bine pe zonele problematice cu celulită cronică și în zonele în care, localizat, pielea nu mai este fermă și elastică, ci are un aspect denivelat, din cauza nodulilor fibroși.


Drenaj limfatic manual


Masajul limfatic ajută la eliminarea grăsimilor și la fluidizarea circulației în zonele expuse celulitei. Drenajul limfatic manual, este de ajutor în vederea grăbirii procesului de eliminare a toxinelor și pentru relaxarea organismului. Masajul limfatic se realizează pe toata suprafata corpului, prin apăsarea ganglionilor limfatici, în vederea fluidizării circulației și măririi fluxului limfatic.

Te-ai săturat de celulită, dar și de creme sau produse care promit reducerea aspectului de coajă de portocală, dar care nu au niciun efect? Este momentul să nu mai cheltui sume exobitante pe soluții inutile. Scapă de celulită prin acțiune localizată, cunoscând în detaliu tipul și gradul acesteia, în cazul tău.


Te așteptăm la Artist Touch pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții care să te ajute să scapi de celulită, permitându-ți să te bucuri pe deplin de o piele sănătoasă, plină de fermitate.