Masajul terapeutic amelioreaza nu doar durerile musculare, ci are rol in imbunatatirea circulatiei

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Illinois din Chicago, terapia prin masaj conduce la imbunatatirea circulatiei sangvine si amelioreaza durerile musculare.

Rezultatele studiului au aratat ca masajul imbunatateste circulatia vasculara si are un efect protector atat pentru persoanele sedentare, cat si pentru oamenii care se confrunta cu probleme ale circulatiei cardiovasculare.

Unui grup de oameni sedentari, participanti la studiul realizat de catre cercetatorii din Universitatea Illinois, Chicago, li s-a solicitat sa realizeze exercitii fizice la sala de fitness pentru imbunatatirea musculaturii picioarelor pana la aparitia durerii musculare.

Ulterior, jumatate dintre persoanele care au efectuat aceste exercitii fizice au beneficiat de terapie prin masaj la nivelul picioarelor, iar cealalta jumatate nu a beneficiat de acest masaj. Apoi toti participantii au notat pe o scara de la 1 la 10 intensitatea durerii musculare dupa exercitii. Asa cum era de asteptat, ambele grupuri au experimentat dureri musculare imediat dupa exercitii.

Grupul care a efectuat exercitiile fizice si carora li s-a facut masaj a raportat disparitia durerii musculare la doar 90 minute dupa efectuarea terapiei de masaj, iar grupul care a facut doar exercitii fizice fara masaj, a raportat dureri musculare chiar la 24 ore dupa efectuarea exercitiilor fizice.

Un al treilea experiment a constat in efectuarea terapiei de masaj la picioare unui grup de oameni care nu au efectuat deloc acele exercitii fizice. Ulterior, tuturor participantilor la experiment le-a fost masurata presiunea arteriala la intervale de 90 minute, 24 ore, 48 ore si dupa 72 ore dupa efectuarea masajului. In urma experimentului, atat grupul care a efectuat atat exercitii fizice si masaj, cat si grupul celor care au efectuat doar masaj, fara exerictii fizice, au inregistrat valori imbunatatite ale fluxului sangvin, la un nivel aproape identic. Imbunatatirea circulatiei sangvine a fost resimtita timp de 72 ore de la efectuarea masajului.

Terapia prin masaj are multi sustinatori, insa pana acum existau putine dovezi stiintifice care sa-i explice beneficiile. Acest nou studiu demonstreaza ca masajul influenteaza organismul uman intr-un mod pozitiv, atat pentru persoanele sedentare, cat si pentru cele active si oamenii cu probleme cardiovasculare.

Alege tipul de masaj spa dorit, viziteaza salonul cosmetic Artist Touch si lasa-ne sa te rasfatam asa cum iti doresti.

Sursa:

Articolul de mai sus se bazeaza pe materialele furnizate de catre Universitatea din Illinois, Chicago. Articolul original a fost scris de catre Jeanne Galatzer-Levy. http://news.uic.edu/massage-therapy-improves-circulation-alleviates-muscle-soreness